martes, 14 de junio de 2011

El bloc: una gran eina de treball (2n any)

Com ja haureu pogut observar al llarg d’aquests dos anys d’elaboració del meu e-portafoli, sóc una gran defensora del bloc i m’apassiona penjar notícies, elaborar fons creatius, cercar informació per documentar-la i llavors contrastar-la, etc.

Personalment, puc dir que en aquest segon any he aprés moltes coses noves a través del bloc com per exemple; a fer servir l’eina Glogster en la qual hem penjat treballs relacionats amb l’assignatura de Representació escènica (obra de teatre “Un dia de emociones para Alana”), l’eina Picture Trail amb la qual he aprés a fer més vistoses les meves imatges, he aprés a crear Vokis que he emprat per presentar els diferents blocs, m’he obert un compte en la xarxa social Twitter per tal de twittejar amb professors i altres professionals, he aprés a passar música de MP3 a WAF per tal d’adjuntar-la a un Power Point perquè tingués àudio, he aprés a fer servir el Movie Maker, he aprés a realitzar reflexions més profundes, i he comentat blocs de companyes, entre d’altres moltes coses.

A més a més, he de confessar que aquest segon any, el bloc ha estat una de les satisfaccions més grans que he tingut durant la carrera. Això és així, perquè per a l’assignatura de Desenvolupament i Educació Socioemocional vam haver d’elaborar una carpeta d’aprenentatge a través de la qual documentar i reflectir tota la feina feta durant aquesta. La veritat, és que estic molt orgullosa del treball que he realitzat i per això hi vull deixar constància en aquestes línies.

No obstant això, com en tot, sempre hi ha aspectes negatius o, si més no, com diu la nostra tutora Gemma, “menys positius”. És per això, que he d’advertir sobre altres experiències una mica més amargues, viscudes amb el bloc. Per exemple, de vegades m’ha passat que se m’ha esborrat alguna notícia o que se m’han mogut algunes imatges o línies, etc. però tot relacionat amb problemes tècnics i res que no es pugui solucionar amb una mica de pràctica i paciència. També he de dir, com pot passar amb qualsevol altra eina, que la tecnologia de vegades falla i es produeixen errors en el sistema. En el meu cas, em vaig dur un gran ensurt el dia que de sobte la clau d’accés al meu bloc donava error i no em deixava entrar; semblava que m’ho agüessin haquetjat!. Finalment, i per sort, gràcies a l’ajuda d’una companya (Marta), ho vaig aconseguir solucionar.

És per tot això, i amb l’objectiu principal de millorar, sempre millorar, que personalment em proposo fer còpies de seguretat d’aquells blocs que tinc acabats per tal de preservar la meva informació i que no es perdi mai. De fet, ja ho estic fent i és una altra cosa que he aprés a fer gràcies al bloc. Així és que, estimat aventurer que encara no t’has decidit, et diré que gràcies al bloc aprendràs de tot relacionat amb les TICs, sempre i quan ho facis amb amor i creient en que allò que fas té sentit. Per tant, endinsa’t ja!.

A continuació, m'agradaria deixar constància d'una imatge molt significativa que he trobat per la xarxa, i que reflecteix d'una manera molt clara i visual tots els beneficis que l'elaboració d'un 'e-portafoli pot aportar en l'aprenentatge dels estudiants. Espero que us agradi!



També m'agradaria deixar constància d'un vídeo que ens va mostrar la nostra tutora, Gemma, l'any passat i que he recuperat ara per mostrar-vos el sentit i significat de la competència d'APRENDE a APRENDRE. Espero que us agradi.





I per últim, recorda que aquí... TOTHOM HI TÉ CABUDA!!


3 comentaris:

M. Pilar Martinez dijo...

Estic totalment d'acord quan dius que el bloc és una eina molt important, jo també poc a poc li he anat agafant el gust, encara que de vegades em desespera quan no sóc capaç fer alguna cosa dins d'ell. Quan dic que li he agafat el gust, no ho dic només pel meu bloc i la seva confecció, sinó pel gust de veure altres blocs fets amb molt de carinyo.

Per cert, com es fa una copia de seguretat? Molt molt important parlar d'aquest tema en alguna tutoria.

Petons i bon estiu

Marta dijo...

Hola Nieves! Crec que has fet un treball fantàstic aquest segon any i espero que l'any proper segueixis així. Ja t'he dit que el teu bloc de socioemocional m'encanta, crec que has fet una feina que es mereix la recompensa que has tingut. Enhorabona! Només un consell respecte al bloc: t'has plantejat la possibilitat de posar un xat al bloc? Potser el faria més dinàmic i podríem comentar més les companyes en petits missatges. Ànim, segueix així i ens veiem al setembre! Bon estiu!

Gemma Tur Ferrer dijo...

Hola Nieves,
No sé ni per on començar, felicitar-te i donar-te l'enhorabona em sembla poc... Com diu na Marta estic molt contenta que hagis tengut el reconeixement que et mereixes gràcies a l'assignatura de Ed. Socioemocinoal... l'enhorabona per la teva Matrícula d'Honor perquè reflecteix tot el que estàs fent.
Des del primer dia que vares començar els teus estudis i el projecte, estàs fent molta de feina, i quan més va, més feina fas, i més ben feta. T'has iniciat ja, i només en dos cursos, en tot el que ens hem plantejat en el projecte, el coneixement de les eines, la construcció d'un eportafoli que reflecteixi el procés i l'evolució del teu aprenentatge com a mestre, la l'escriptura i la reflexió metodològica... senzillament, brillant.
Estic convençudíssima que aquesta experiència que t'està canviant com a aprenent també farà que siguis coherent amb la teva futura docència: crec que ja no seràs mai una mestra irreflexiva, que no analitza la seva tasca docent, ni tampoc crec que ja siguis mai una mestra que viu l'aula desconnectada de les necessitats que l'educació del seu alumnat li demana. El teu perfil com alumna em deixa veure la mestra del segle XXI que seràs, compromesa amb el teu alumnat, i amb la transformació del sistema educatiu... ànims per seguir així.
Crec que na Marta ha donat en el clau en el repte per tu, i en definitiva per tot el grup: hem d'aconseguir un major intercanvi, una major oportunitat per compartir i una opció és el xat, com diu na Marta, i una altra, és anar publicant a les xarxes socials, i així a més, l'intercanvi és amb els membres de dins del grup i també de fora del grup. Però d'això ja en parlarem més endavant, en tornar a començar el curs, encara que per suposat, pot anar fent si és que trobes la manera com ho hem de fer ;-))
Ah, sí, i un altre repte que tenc per tu: supos que ja saps quin és... les imatges creative commons ;-)) En seguirem parlant i hi seguirem insisitint , et sembla bé?
Ànims per no decaure, per continuar així que encara podem aprendre molt més, més eines, més possibles aplicacions a l'aula per fer més projectes, més creativitat, més aprenentatge descobrint i investigant.. més i més!!
Una abraçada grossa i fins ben aviat,
GEmma

Publicar un comentario